Deprem Uzmanından Marmara Bölgesindeki İller İçin Kritik Uyarı Geldi..

Deprem Uzmanından Marmara Bölgesindeki İller İçin Kritik Uyarı Geldi..
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk'te yaptığı açıklamada Marmara Bölgesi'nde yakın zamanda büyük bir deprem riski olduğuna dikkat çekti.

Marmara İçin Büyük Deprem Riski

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin her yerinin deprem riski taşıdığına dikkat çekti. CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda, Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük bir deprem tehlikesinin yanı sıra güneyde de artan deprem aktivitelerini vurguladı.

Ersoy'dan Kritik Açıklamalar

Ersoy, Marmara Denizi'nin 1766'daki çifte depremini hatırlatarak, 250 yıllık dönemin dolmasıyla depremin yakın olduğunu belirtti. İstanbul ve Marmara bölgesinin yüksek deprem potansiyeline işaret eden Ersoy, "Kuzeyde beklenen büyük depremin yanı sıra, güneyde de dikkat çeken bir aktivite başladı" dedi.

Malatya ve Artçı Sarsıntılar

Ersoy, Malatya civarında meydana gelen 5 şiddetindeki depremlere ve artçı sarsıntıların büyüklüğünün 6'ya kadar çıkabileceğine işaret etti. Her yanın deprem aktivitesiyle dolu olan Türkiye'de, özellikle kıyı kesimlerin büyük oranda etkileneceğini vurguladı.

Küçükçekmece ve Büyükçekmece'nin Riski

Ersoy, "Kıyı kısımlarında, özellikle Küçükçekmece ve Büyükçekmece koyları gibi yerler daha çok etkilenecek" şeklinde konuştu ve İstanbul'un iç kesimlerinde etkinin azalacağını belirtti.

Alınması Gereken Önlemler

Bu kritik uyarılar ışığında, özellikle Marmara Bölgesi'nde yaşayanların depreme hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanıyor. Bina dayanıklılığından acil durum planlarına kadar bir dizi önlem alınması gerekiyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un bu açıklamaları, özellikle İstanbul ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar için önemli bir hatırlatma olarak değerlendiriliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.