Filenin Sultanı Ebrar Karakurt Kimdir? Hayatı, Oynadığı Takım ve Milli Voleybol Kariyeri...

Filenin Sultanı Ebrar Karakurt Kimdir? Hayatı, Oynadığı Takım ve Milli Voleybol Kariyeri...
Filenin sultanları arasında gösterilen milli voleybol oyuncumuz Ebrar Karakurt kimdir? Ebrar Karakurt'un profesyonel voleybol hayatı, oynadığı takımlar, hayatı ve gösterdiği performanslar haberimizde.

Ebrar Karakurt, Türk kadın voleybol sahnesinin yıldız isimlerinden biri ve birçok kişi tarafından merakla takip ediliyor. 17 Ocak 2000 tarihinde Balıkesir'de dünyaya gelen Karakurt, voleybol kariyerine oldukça erken bir yaşta, 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'yle başlangıç yaptı. Pasör çaprazı pozisyonunda sergilediği yetenekle dikkat çeken Ebrar, 1,96 metre boyuyla da rakiplerine korku salıyor.

Karakurt'un voleybol kariyeri, genç yaşlardan itibaren parlak bir grafik çiziyor. VakıfBank'ın yıldızlar ve gençler takımlarıyla iki yıl üst üste Türkiye şampiyonu oldu. A Takım'a yükseldiğinde de beklentileri boşa çıkarmadı ve kısa sürede formayı kapmayı başardı. Ayrıca, genç yaşlarda U18 ve U23 Milli Takımlar ile birçok uluslararası başarıya imza attı. En dikkat çekici olanı, U18 Dünya Şampiyonası'nda "En İyi Smaçör" ödülünü kazanması ve U23 Milli Takımı ile Dünya Şampiyonu olmasıydı.

Ebrar Karakurt Profesyonel Kariyeri

2018 yılında VakıfBank'ın A Takım kadrosuna dahil olan Ebrar, burada da başarılarına yenilerini ekledi. Kulüpler Dünya Şampiyonası ve Türkiye Ligi'nde şampiyonluk yaşayarak kariyerine önemli bir ivme kazandırdı. Mayıs 2021'de ise İtalya'nın Igor Gorgonzola Novara takımına transfer oldu ve bu takımla iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Milli Voleybol Takımımız Finale Kaldı

Ebrar Karakurt, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ile 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda göz doldurdu. Yarı final maçında İtalya'yı 3-2 mağlup ederek finale yükselmemizde önemli bir rol oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.