Melissa Vargas Kimdir Hangi Ülkeden Geldi? Filenin Sultanı Melissa Vargas'ın Boyu, Yaşı ve Oynadığı Takımlar...

Melissa Vargas Kimdir Hangi Ülkeden Geldi? Filenin Sultanı Melissa Vargas'ın Boyu, Yaşı ve Oynadığı Takımlar...
Türkiye Milli Voleybol Takımı'nda ülkemiz için forma terleten Melissa Vargas kimdir? Vargas hangi ülkeden Türkiye'ye geldi? Melissa Vargas'ın yaşı, boyu, hangi takımlarda oynadığı ve özel hayatı...

Ülkemizde fırtınalar estiren ve Türkiye Milli Voleybol Takımı'nın sultanlarından olan Melissa Vargas kimdir? Melissa Vargas'ın hayatı ve oynadığı takımlar başta olmak üzere hangi ülkeden geldiği bilgisi haberimizde...

Melissa Vargas Kimdir Hangi Ülkeden Geldi?

Melissa Vargas, Kübalı voleybol yıldızı olarak tanınıyor, ancak onun hikayesi çok daha fazlasını kapsıyor. 1999 yılında Cienfuegos, Küba'da dünyaya gelen Vargas, voleybola olan tutkusunu 8 yaşında keşfetti. Okul takımında sahne almaya başladığı zamanlardan itibaren, yetenekleriyle herkesin gözüne çarpmayı başardı. O kadar ki, lise yıllarına gelmeden Küba'nın genç milli takımına seçilmişti.

14 yaşına geldiğinde, ülkesi için büyük umutlar taşıdığı ve "Küba'nın geleceği" olarak adlandırıldığı söyleniyordu. Küba Milli Takımı'nda herkesin gözüne çarpan performansı ile Vargas, birçok insanın radarına girmişti. Ancak, ülkesinin sıkı politikaları nedeniyle dilediği gibi uluslararası takımlarla temas kuramıyordu. Bu kısıtlamalar, onu sadece Çekya, Rusya ve Polonya gibi ülkelerle anlaşmaya zorluyordu.

2016-2017 sezonu geldiğinde, Melissa Vargas Küba'dan ayrılıp Çek kulübü Agel Prostejov'a katıldı. Burada gösterdiği üstün performansla, özellikle Eczacıbaşı'na attığı 32 sayı ile, uluslararası arenada da adını duyurdu. Ancak, kariyeri yükselirken yaşadığı bir sakatlık onu geriye götürdü. Küba'ya döndü, ancak devletin sağlık koşullarından memnun olmadığı için özel bir klinikte tedavi oldu. Bu durum, Küba Federasyonu tarafından "disiplinsizlik" olarak nitelendirildi ve Vargas, milli takımdan 4 yıl men edildi.

Yine de, Melissa Vargas voleybol tutkusundan vazgeçmedi. İsviçre'nin Volero Zürih takımına transfer oldu, burada sığınmacı statüsü ile yaşamaya başladı. En nihayetinde, Türk vatandaşlığına geçerek Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı için sahaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, Türk Milli Takımı için "en iyisini yapacağını" belirtti. 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda da bu iddiasını kanıtlayarak, etkileyici performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.