Okullar 11 Eylül'de Başlıyor! MEB Yeni Müfredatı Açıkladı! İlkokul Ortaokul ve Liseler Dikkat!

Okullar 11 Eylül'de Başlıyor! MEB Yeni Müfredatı Açıkladı! İlkokul Ortaokul ve Liseler Dikkat!
MEB'in duyurusu ile birlikte okullardaki ders sayısından ders yoğunluğuna kadar pek çok içerik değişti. İlkokul, ortaokul ve liseleri kapsayacak değişiklikler haberimizde...

Üç aylık yaz tatilinin ardından, yaklaşık 20 milyon öğrenci ve bir milyonun üzerinde öğretmen 11 Eylül Pazartesi günü tekrar okullarına dönecek. Önceki eğitim yılında 19 milyonu aşkın öğrenci karnelerini almış, yaz tatiline girmişti.

Okullar, yeni eğitim yılına hazır. Özellikle okula yeni başlayacak olan ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için 4 Eylül'de uyum haftası başladı. Bu sayede öğrenciler, okul ortamına daha kolay adapte olacak.

Eğitim Takvimi ve İlk Dönem Karneleri

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim yılının takvimini önceden duyurmuştu. İlk ara tatil 10 Kasım'da başlayacak ve bir hafta sürecek. Öğrencilerin heyecanla beklediği ilk dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü verilecek. Yarıyıl tatili sonrasında, 5 Şubat Pazartesi günü okullar tekrar eğitime başlayacak.

İkinci Sömestr ve Yaz Tatili

İkinci dönem, yani ikinci sömestr, yaklaşık dört ay devam edecek. Nisan ayında bir haftalık bir ara tatil daha var. İlk ve orta dereceli okullar için eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek ve milyonlarca öğrenci yine yaz tatilinin tadını çıkaracak.

Okullar, yeni eğitim yılı için gerekli hazırlıkları tamamladı. Ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklar okullara dağıtıldı. Ayrıca, öğrenci güvenliği konusunda da gereken tüm tedbirler alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.