Taşerona Kadrolu İşçi Olma Şansı! Taşeron Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Taşerona Kadrolu İşçi Olma Şansı! Taşeron Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı!
Taşeron işçi olarak çalışmakta olan kişilere kadroluya geçme şansı verilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın detayları ve KİT'den gelen açıklamalar haberimizde yer aldı. Kimler kadroluda çalışabilecek?

Devlet destekli işletmelerde (KİT) taşeron olarak çalışan işçilere yönelik kadro konusunda kritik bir ilerleme kaydedildi. Yeni bir karar, Resmi Gazete'de yayınlandı ve belirli kriterleri karşılayan taşeron işçilerin artık işçi statüsüne geçebileceğini duyurdu.

KADROLU İŞÇİ KARARI DUYURULDU

Karar, 4 Aralık 2017'den itibaren en az iki yıl kesintisiz çalışmış olan ve halen iş başında olan taşeron işçilere odaklanıyor. Bu işçilerin, işçi statüsüne geçebilmek için başarılı bir şekilde bir sınavı tamamlamaları gerekecek. İlgili kanunlar ve yönetmelikler, işçi statüsüne geçişin detaylarını belirleyecek.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve onların bağlı şirketleri, sınav sürecini yönetecek ve bu sınavlar yazılı, sözlü ya da uygulamalı olabilecek. Yönetim kurulları, sınavın nasıl gerçekleştirileceği ve hangi niteliklerin aranacağına karar verecek. Sürecin tamamlanmasının ardından, yerleştirme detaylarını içeren bir rapor ilgili Bakanlığa sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.