A Milli Takım'ın EURO 2024'teki Rakipleri Belli Oldu: Türkiye, Portekiz, Çekya ve C Yolu Play-Off Galibiyle Aynı Grupta

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki Rakipleri Belli Oldu: Türkiye, Portekiz, Çekya ve C Yolu Play-Off Galibiyle Aynı Grupta
EURO 2024 grup kura çekimi, Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve C yolu play-off galibiyle eşleşti. Turnuva 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek.

A Milli Takım'ın Rakipleri Belli Oldu

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan EURO 2024 turnuvasının grup kura çekimi Hamburg'da bulunan Elbphilharmonie Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) heyeti de kura çekimine katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili ve FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Genel Sekreteri Taner Senseven ve A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kura çekiminde Türkiye'yi temsil ettiler.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve C yolu play-off galibiyle eşleşti. Diğer 3 takım ise 21-26 Mart tarihlerinde yapılacak olan EURO 2024 play-off turunun ardından gruplara katılacaklar.

EURO 2024 Turnuvası Hakkında Bilgiler

EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya'da gerçekleştirilecek. Turnuvada 24 takım, 6 grupta mücadele edecek. Grupları ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecekler. Son 16 turundan itibaren turnuva tek maç eleme usulüne geçecek.

Almanya'da 10 farklı şehir, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak. Bu şehirler Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf olarak belirlendi. Şampiyonanın açılış maçı Münih'teki Allianz Arena'da, final maçı ise Berlin'deki Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

A Milli Futbol Takımı'nın grup maçlarının fikstürü de belirlendi. İlk maçını C yolu play-off galibiyle 18 Haziran 2024 tarihinde Dortmund'da, ikinci maçını 22 Haziran 2024 tarihinde Portekiz ile Dortmund'da, üçüncü maçını ise 26 Haziran 2024 tarihinde Çekya ile Hamburg'da oynayacak.

EURO 2024, futbolseverler için heyecan ve rekabet dolu anların yaşanacağı büyük bir organizasyon olacak. A Milli Takım, bu zorlu gruptan başarıyla çıkarak turnuvada Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmeye çalışacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.