Bir Başarı Hikayesi: Sevgi Uzun'un WNBA'ye Uzanan Başarı Hikayesi ve Şampiyonluk Hedefleri

Bir Başarı Hikayesi: Sevgi Uzun'un WNBA'ye Uzanan Başarı Hikayesi ve Şampiyonluk Hedefleri
Fenerbahçe ve milli takımdaki başarılı performansıyla WNBA'ye adım atan Sevgi Uzun, Türkiye'den ligine transfer olan ikinci kadın basketbolcu oldu. Avrupa şampiyonluğu hedefleyen ve gençlere ilham kaynağı olmayı amaçlayan Sevgi'nin hikayesi, Türk basketbolu için büyük bir gurur kaynağı

Türk basketbolunun parlayan yıldızı Sevgi Uzun, Fenerbahçe Alagöz Holding ve milli takımda gösterdiği üstün performansın ardından Amerika'nın WNBA ligine adım atmaya hazırlanıyor. 26 yaşındaki başarılı forvet, WNBA'de oynamaya hak kazanan Türkiye'den ikinci kadın basketbolcu olma başarısını gösterdi ve böylece rüyalarına hızla ulaştı.

Sevgi, 2021'de "WNBA benim hayalim" diyerek koyduğu hedefe sadece üç yıl içinde ulaştı. Nevriye Yılmaz'ın ardından WNBA'de oynayacak ikinci Türk kadın basketbolcu olmanın gururunu yaşayan Sevgi, bu başarısını büyük bir sevinçle ifade etti. WNBA'ye yaklaşık 20 yıl sonra giden ilk Türk olarak, "Çok mutluyum. Rüya gibi gördüğüm WNBA'ye gidiyorum" dedi.

Sevgi, Fenerbahçe ile geçirdiği dönemleri ve özellikle BOTAŞ ve OGM Ormanspor'da yaşadığı tecrübeleri başarı yolculuğunda dönüm noktası olarak nitelendirdi. Şimdi, Fenerbahçe ile birlikte daha fazla şampiyonluk yaşayıp WNBA'ye gitmeyi hedefliyor.

Sevgi'nin en büyük hedeflerinden biri ise, Fenerbahçe Alagöz Holding ile Türkiye Ligi'ni ve ardından EuroLeague şampiyonluğunu kazanmak. Sarı-lacivertli formayla geçen sezon yaşadığı EuroLeague zaferinin ardından, "Önce Türkiye'de ligi kazanmak istiyoruz. Takımda herkes birbirini çok seviyor. İnşallah Türkiye'de ligi kazandıktan sonra Avrupa Ligi şampiyonluğunu da bir kez daha elde ederiz" şeklinde konuştu. Sevgi, WNBA'ye Avrupa şampiyonu olarak gitmenin hayalini kuruyor.

Sevgi Uzun, genç kızların kendisine örnek almasını umuyor ve Türkiye'deki kadın basketbolunun yükselişe geçtiğine inanıyor. Milli takım ve genç oyuncuların geleceğe dair umut verici olduğunu belirten Sevgi, ailelere çocuklarını spora teşvik etme çağrısında bulundu. "Kız çocuklarının ve ailelerinin bizleri izlemeye devam etmelerini istiyorum. Onlara ilham vermeye çalışıyoruz" diyerek, gençlere ve ailelere mesajını iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.