Trabzonspor 3. Sıraya Çivi Çaktı! Karagümrük'ü 5-1 Skorla Mağlup Etti!

Trabzonspor 3. Sıraya Çivi Çaktı! Karagümrük'ü 5-1 Skorla Mağlup Etti!
Trabzonspor, Süper Lig'deki yükselişini emin adımlarla sürdürüyor. Karagümrük ile karşılaştığı maçı 5-1 kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftası, futbolseverlere nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Trabzonspor, kendi evinde, Papara Park'ta Karagümrük'ü ağırladı. Bu kritik karşılaşma, ev sahibi takımın 5-1'lik üstün bir galibiyetle sahadan ayrılmasıyla sonuçlandı. Ligdeki sıralama mücadelesi açısından büyük önem taşıyan bu maç, özellikle Trabzonspor için kritikti; zira takım, Beşiktaş ile 3. sıra için kıyasıya bir rekabet içinde bulunuyor.

Maçın ilk golü Karagümrük'ten geldi. 14. dakikada Markao, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Ancak Trabzonspor, 32. dakikada Bardhi'nin muhteşem golüyle durumu 1-1'e getirerek dengeyi sağladı. İlk yarının bu skorla tamamlanması, ikinci yarı için her iki takımın da umutlarını yeşertti. Ancak Trabzonspor, ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. 64. dakikada Biraschi'nin kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçen Trabzonspor, rakibine karşı üstünlüğünü pekiştirdi.

70. dakikada Trezeguet'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutla farkı ikiye çıkardı ve skoru 3-1'e getirdi. Bu gol, maçın gidişatını belirleyen önemli bir an oldu. 76. dakikada ise Pepe, Trezeguet'nin asistinde kale ağzından yaptığı vuruşla skoru 4-1 yaptı. Maçın son dakikalarına girilirken, 90+3'te sahneye çıkan Umut Bozok, maçın skorunu 5-1 olarak belirleyen golü kaydetti.

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, puanını 49'a çıkararak 3. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Öte yandan, Karagümrük 29 puanla maç fazlasıyla 16. sırada kaldı. Gelecek hafta Trabzonspor, lig lideri Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacakken, Karagümrük evinde Konyaspor ile karşılaşacak.

Bu maç, Trabzonspor'un ligdeki konumunu güçlendirmesi açısından kritik bir öneme sahipken, Karagümrük için ise zorlu bir dönemin habercisi oldu. İki takımın da gelecek haftalardaki performansları, lig sıralamasındaki dinamikleri daha da belirginleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.